Téměř 5 milionů korun už zná své majitele. Tohle jsou základní školy, které získaly grant O2 Chytrá škola pro rok 2023

Téměř 5 milionů korun už zná své majitele. Tohle jsou základní školy, které získaly grant O2 Chytrá škola pro rok 2023 - Fotka
12.1.2023 Autor:

Od 2. listopadu, kdy Nadace O2 spustila další grantovou výzvu programu O2 Chytrá škola uplynuly sotva dva měsíce, a my už známe nové hrdé držitele grantu. Ani letos neusneme na vavřínech a online gramotnost posuneme zase o kousek dál. O kousek blíž k tomu, aby tyto vyspělé technologie dokázali užívat všichni s rozmyslem a vyhnuli se všem nebezpečím, která na ně v online prostoru číhají. Jediným řešením je být informovaný a držet s nimi krok.

A na jaká témata se v letošním roce žadatelé o grant zaměřili? Už několik let je nejčastějším tématem grantových žádostí online bezpečnost a ani letos to nebylo jinak. Je vidět, že školy už nejsou v téhle oblasti úplnými nováčky, a tak si jako zkušení matadoři žádali o vzdělávací softwary, přístupy do vzdělávacích platforem či školní programy pro rodiče. Velmi nás těší, že po dosažení základních znalostí školy projevily zájem i o témata duševního zdraví, digitálního wellbeingu a body shamingu.  Odborná hodnotící komise ve složení Dominika Herdová - Nadace O2, Martina Budinská - MŠMT, Petr Naske - Elixír do škol a NPI, Jaroslava Vošická zaměstnankyně O2, Klára Hrubá - E-bezpečí měla i letos nelehký úkol. Z 213 přihlášených vybrala 62 škol, mezi které se rozdělili grant ve výši 4 909 974 Kč

Můžeme se tak těšit na řadu nových workshopů určených nejen žákům, ale také pedagogickému sboru a rodičům. Kromě starých známých tváří, které se rozhodly pokračovat v práci a zažádat o grant i v tomto roce, rozšiřujeme mapku o 49 zcela nových účastníků. Všem úspěšným žadatelům přejeme mnoho sil a těšíme se na spolupráci, která nás čeká.

Pokud sami účast v grantovém programu O2 Chytrá škola zvažujete, už brzy se budete moci seznámit s jeho účastníky i projekty, na které grant jednotlivé školy použily v nově chystané sekci. A jestli se na vás letos štěstí neusmálo, nezoufejte! Portály O2 Chytrá škola a Bezpečněvsiti.cz jsou vám k dispozici a na vaše přihlášky se budeme těšit zase v příštím roce.

Tým Nadace O2