Světový den počítačové gramotnosti slavíme v Nadaci O2 ve velkém

Světový den počítačové gramotnosti slavíme v Nadaci O2 ve velkém - Fotka
2.12.2022 Autor:

V grantovém programu O2 Chytré školy jsme podpořili 16 dětských domovů a rozdělili mezi ně 428 750 Kč. Průměrná výše grantu  tak byla 26 797 Kč. Tu mohou jednotlivá zařízení čerpat třeba na vzdělávací aktivity v oblasti digitální gramotnosti. A témata, kterým se chtějí věnovat byla pestrá. Nejčastěji se ale zaměřovala na tyto oblasti.

• Hlavním cílem je zvýšení povědomí u dětí v dětských domovech o tématech jako jsou  kyberšikana, sexting, rizika sociálních sítí, závislost na PC hrách, mediální gramotnost, body shaming, duševní zdraví.

• Nezapomínáme však ani na vychovatele a pedagogy v dětských domovech. Ti si prohloubí nebo získají znalosti v oblasti kybernetické/online bezpečnosti, digitální závislosti, která může u dětí jednoduše vzniknout, osvojí si možnosti výuky s tablety (počítačová gramotnost) a věnovat se budou i tolik důležitému duševnímu zdraví. Pro získávání aktuálních vzdělávacích informací a práci se vzdělávacími materiály jim poslouží portál O2 Chytrá škola.

Tým Nadace O2