26. 06. 2016

Napekli jsme a díky tomu podpořili přání dětí v jejich dalším rozvoji

Poslední týden v červnu to v budovách O2 opět zavonělo napečenými dobrotami díky akci Pěkně vypečená pomoc pořádané Nadací O2. Zaměstnanci v Praze, Pardubicích, Ostravě a v Ústí nad Labem se doma pustili do pečení svých nejlepších receptů a následně svoje výtvory prodávali kolegům. Celkem se vybralo úctyhodných 39 217 Kč a zapojily se desítky pekařů. Vybraná částka poputuje na projekt Dejme dětem šanci.
Napekli jsme a díky tomu podpořili přání dětí v jejich dalším rozvoji
Všichni zaměstnanci se mohli zapojit buď jako pekaři, nebo jako prodejci. Dobrot bylo opravdu hodně a všechny zmizely velice rychle. Zaměstnanci si mohli pochutnat na nejrůznějších buchtách, koláčích nebo i mini zákuscích. „Díky této akci jsme měli možnost ochutnat spoustu dobrot, nasbírat inspiraci a recepty od kolegů a hlavně přispět na dobrou věc. Už teď vymýšlím, co upeču příště,“ vypráví Lucie Pecháčková, jedna z našich pekařek. „Protože Nadace O2 dlouhodobě podporuje rozvoj a vzdělávání dětí a mladých lidí, rozhodli jsme se s naší „Pěkně vypečenou“ pomocí připojit k projektu, který pomáhá dětem z dětských domovů plnit konkrétní přání na cestě za jejich sny a lepším vzděláním,“ říká Lenka Rigerová z Nadace O2, která měla celý projekt na starosti a dodává „Konkrétně chceme splnit přání Tomášovi, Žanetě, Karolíně a dalším dětem.“

Tomášovi je 15 let a v dětském domově je už třetím rokem. Jeho přáním je plavecké soustředění, protože právě plavání je jeho velkým koníčkem. Má za sebou i několik plaveckých úspěchů, tím největším je první místo na mistrovství České republiky.

Žanetě je 12 let a v dětském domově je spolu se svojí sestrou. Přeje si výtvarné pomůcky, protože kreslení patří k jejím největším zálibám. Svoje obrázky posílá do různých soutěží nebo schraňuje na vernisáž, kterou pořádá umělecká škola.

Karolíně je 16 let a v dětském domově je již čtrnáctým rokem. Má sluchové postižení, a tak je pro ní vše trochu náročnější. Je ovšem velká bojovnice a jak sama říká: „Je to těžké, ale vše zvládám.“ Jejím přáním je africký buben, na který se učí hrát. Do budoucna by se ráda dostala na střední školu pro sluchově postižené a poté pracovala s podobně znevýhodněnými dětmi. Děkujeme tak všem zaměstnancům, kteří se do akce zapojili.