29. 05. 2017

Nadace O2 slaví sladkých 15 let

Dnes 29. 5. 2017 to je přesně 15 let od chvíle, kdy byla do nadačního rejstříku zapsaná Nadace O2. Bylo to v době, kdy se tzv. společenská odpovědnost firem v ČR ještě moc nenosila. Své vlastní strategické programy, natož vlastní nadace, mělo jen velmi málo firem. Z tohoto pohledu je Nadace O2 (původně Nadace Eurotel) jedinečná, protože je jednou z pionýrek svého druhu v ČR. Unikátem je i to, že od svého počátku se nikdy neodklonila od svého hlavního poslání a tématu podpory: tou je hlavně podpora dětí a mladých lidí v ČR.
Nadace O2 slaví sladkých 15 let
Za 15 let trvání jsme na podporu dětí, mladých lidí a komunit, ve kterých žijí, věnovali více než 237 milionů Kč. Podpořili jsme přes tisíc nápadů od tisíců mladých lidí. Zaměstnanci O2 na dobrou věc věnovali miliony korun a tisíce hodin svého času.

Jak jsme pomohli a co jsme za tu dobu stihli?

Vlastním grantovým programem na podporu mladých lidí v ČR - SmartUp, který podporuje všechny mladé lidi ve věku 15 - 29 let.

• 6 let pomáháme mladým lidem měnit své okolí k lepšímu
  • 4 164 podpořených mladých lidí + 1 181 jejich originálních projektů

Díky technologiím a službám O2 Czech Republic a.s. - dlouhodobě podporujeme asistenční linky: Linku bezpečí na pomoc dětem v ohrožení, Linku seniorů společnosti Elpida a v neposlední řadě provozujeme vlastní O2 Linku pro neslyšící a nevidomé.

• 171 lidí denně nalezne pomoc na naší Lince pro neslyšící a nevidomé - už 20 let
  • 700 dětí se díky nám denně na dovolá Linku bezpečí, se kterou jsme od začátku - už 23 let
  • 82 hovorů denně na Lince pro seniory, se kterou jsme partneři už 9 let

S pomocí a aktivním zapojením zaměstnanců O2. Díky nadaci mají všichni zaměstnanci O2 možnost zapojit se do dobročinných aktivit a vybrat si způsob pomoci, který jim nejvíc vyhovuje: ať již finančně, vlastní prací či znalostmi, zasláním nominace, nebo zapojením do sportovních akcí pro dobrou věc.

• 4952 zapojených zaměstnanců
  • 93 000 hodin vašeho dobrovolnického času – to je 10 let!
  • 816 mentorů z vašich řad vzdělává mladé lidi
  • 1050 litrů vaší krve na záchranu lidských životů
  • 5,5 milionu Kč pro neziskovky, kterým pomáháte
  • 10 let charitativních trhů v O2 = přes 4,3 milionu Kč pro chráněné dílny