Jak se zapojovali zaměstnanci O2 v roce 2016?

Jak se zapojovali zaměstnanci O2 v roce 2016? - Fotka
18.1.2017 Autor: Nadace O2
Finanční sbírky
Za rok 2016 přispěli zaměstnanci O2 na dobrou věc částkou 1 003 634 Kč na veřejně prospěšné projekty. Celková suma zahrnuje výtěžek interních sbírek na intranetu (na Linku bezpečí, linku seniorů Elpida anebo na pomoc konkrétním znevýhodněným osobám), z benefičních sbírkových akcí (například Pěkně vypečená pomoc, tombola na vánočních večírcích nebo O2 Guru veletrh) a tržby z velikonočních a vánočních charitativních trhů chráněných dílen. Jen výtěžek z loňských trhů chráněných dílen činil celkem 312 415 Kč. Někteří zaměstnanci si nechávají pravidelně strhávat určitou sumu ze své mzdy, jiní přispívají jednorázově při vyhlášení konkrétních sbírek.

Dobrovolnictví
Kromě finančního přispění naši zaměstnanci loni věnovali 2 800 hodin svého času dobrovolnickým činnostem. Jsou mentory programu podporujícího mladou generaci SmartUp, pomáhají v rámci teambuildingů pro dobrou věc (vloni tak například pomáhali s úklidem a údržbou středověké tvrze; pomáhali s péčí o krajinu v CHKO Jizerské hory, nebo s péčí o zvířata v ZOO Chleby).

Podíl na tomto počtu hodin má také projekt Daruj krev s Nadací O2. Do akce, která v roce 2016 proběhla 4 krát se zapojilo 109 zaměstnanců, kteří darovali celkem 94 litrů krve.

A nakonec krátké, ale výstižné slovo Anny Kačabové, ředitelky Nadace O2:
„Všem, kdo se jakýmkoliv způsobem zapojili, děkujeme. A už se těšme na aktivity letošního roku. Nebude jich málo, protože právě letos oslavíme 15 let od založení nadace“.