Linka z bezpečí: Poděkujte svým hrdinům pandemie.

Linka z bezpečí: Poděkujte svým hrdinům pandemie. - Fotka
12.1.2021 Autor: Nadace O2

Současná situace není jednoduchá pro nikoho a každého z nás se  bezpochybně nějak dotkla. Prostřednictvím webové stránky Linka z bezpečí chceme poděkovat každodenním hrdinům, kteří možná nejsou tolik vidět, ale díky nim tuto nelehkou dobu zvládáme. Poděkovat těm, díky kterým my  můžeme děkovat z bezpečí," vysvětluje Marie Mališková, CSR manažerka O2, a doplňuje: "A spolu s námi může nyní poslat vzkaz, ať už celé profesní skupině nebo konkrétnímu člověku, každý."

Sběr děkovných vzkazů probíhá na webové stránce Linka z bezpečí www.linkazbezpeci.cz a poděkování se pak objeví ve speciálním díle Ústředny78, který odvysílá v pátek 15. ledna od 18:00 hodin v přímého přenosu Televize Naživo. Ta je od prosince součástí O2 TV.

"Jsem velmi vděčný za to, že pokračujeme ve spolupráci s O2. Je  to spojení organické, neb vzhlížíme ke stejné hvězdě, kterou je  technologicky inovativní zprostředkování živé kultury lidem, kteří ji v  tomto čase tolik potřebují a touha spojovat lidi," říká Viktor Tauš, jeden ze zakladatelů Naživo, a dodává: "Náš společný formát Film Naživo se stal inspirací a dnes i prémiovým formátem Televize Naživo, která je součástí O2 TV. A skrze naši spolupráci se nyní zrodil další počin, který nemá obdoby."

Přímým přenosem provedou herci z divadelního souboru Cirk La Putyka a  diváky se zaslanými vzkazy a příběhy jejich hrdinů seznámí známé osobnosti z kulturního a sportovního světa.

"Linkou z bezpečí navazujeme na formát naší Ústředny78, tentokrát ale nebudou diváci volat nám, ale my jim. Opět budeme mít možnost přímého kontaktu s člověkem, i když se s ním nepotkáme přímo u nás v  divadle. Je to pro nás příležitost poděkovat těm, kteří během této těžké doby myslí na druhé," říká Jana Stárková, dramaturgyně Cirku La Putyka.

Za každý vzkaz napsaný na webovou stránku přispěje Nadace O2 50 Kč Lince bezpečí. Ta poskytuje potřebnou podporu a pomoc zvyšujícímu se  počtu volajících dětí, na které dopadají karanténní opatření.

"Během pandemie se na nás děti obracejí častěji s úplně novými obavami, dostávají se najednou do situací, se kterými se ve svém životě zatím nesetkaly. Většina z nich řeší potíže s připojením k distanční výuce či se potýká s kyberšikanou, právě kvůli úrovni technického vybavení. Řada z nich se také cítí osaměle a chybí jim kontakt s  vrstevníky," popisuje Soňa Petrášková z Linky bezpečí a uzavírá: "Děkujeme našemu dlouhodobému partnerovi O2 za podporu, díky které dokážeme pomoci co nejvíce dětem."